Go to section: Music
24 june 2012, 10:40 Music views 5834
24 june 2012, 10:40 Music views 5834

Constantin Moscovici pregăteşte un amplu proiect solo

Într-un interviu pentru NOI md, celebrul muzician moldovean, Contantin Moscovici a relatat că, în timpul cel mai apropiat, va lansa noi albume muzicale într-o singură copertă. „La moment, lucrez la trei proiecte diferite. Tot timpul liber de turnee îl petrec în studio. Astăzi lucrăm la o antologie de muzică evreiască. Lucrînd la ea, descopăr pentru mine momente istorice noi şi extrem de interesante. Am găsit în arhive înregistrări de la începutul sec. 20. În plus, unele dintre aceste lucrări au fost interpretate de evrei din Republica Moldova. În cadrul acestui proiect mi-am permis interpretări libere. Cîteva creaţii le-am înregistrat cu o orchestră de acordeonişti, dar şi cu o orchestră de cameră. Cel de al doilea proiect este, poate, în mare măsură, un omagiu compozitorilor noştri autohtoni, moldoveni. E ceva ce visam demult să realizez. În album vor fi incluse creaţii ale compozitorilor autohtoni scrise acum 10, 20, 30 de ani. Este istoria şi mîndria noastră. Cel de al treilea proiect ţine de o serie de hituri universale”.

Potrivit artistului, toate cele trei albume vor constitui o surpriză plăcută pentru toţi amatorii creaţiei maestrului, care va avea loc în octombrie. „În proiect sînt implicate multe persoane: autori de aranjamente, operatori de sunet, muzicieni. Vreau să prezint proiectul la aniversarea mea, pe care o voi marca printr-un concert de amploare”.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
4528 locuitori

Borogani este un sat şi comună din raionul Leova. Borogani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Leova și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4528 de oameni. Satul Borogani a fost menționat documentar în anul 1765.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.