Go to section: Music
05 march 2015, 15:10 Music views 8276
În capitală va avea loc Festivalul „Gavriil Musicescu”
Photo: varnaru.me
05 march 2015, 15:10 Music views 8276

În capitală va avea loc Festivalul „Gavriil Musicescu”

În perioada zilelor de 7 și 8 mai curent, la Chișinău va avea loc Festivalul Național de Interpretare Corală „Gavriil Musicescu", informează NOI.md.

Festivalul se află la cea de-a IV-a ediție, iar la el vor participa coruri de copii și de tineret de la instituțiile de învățămînt artistic din Republica Moldova. Evenimentul va avea și un invitat special. Este vorba despre Voicu Popescu, dirijorul Corului de Copii al Radio România și al Corului de Tineret „Sound".

În ziua de 7 mai, începînd cu ora 11.00, în sala mică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici" vor evolua formații corale de copii și de tineret din instituțiile de învățămînt artistic din Republica Moldova.

Pe 8 mai, cu începere de la ora 10.00, tot în sala mică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici" se va desfășura o lecție practică de măiestrie, susținută de maestrul Voicu Popescu cu două formațiuni de copii – „Vocile Primăverii" și „Adoramus".

Festivalul se va încheia la 8 mai, cînd la Sala cu Orgă va avea loc Gala Laureaților. Aceasta va începe la ora 14.00.

Evenimentul este organizat de Uniunea Muzicienilor din Moldova în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" și Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău.

Source: www.noi.md

Keywords:

Chisinau , Festival , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.