Go to section: Music
28 february 2014, 16:27 Music views 20327
Soprana Valentina Naforniţa şi violonistul Ilian Gîrneţ vor evolua la deschiderea Festivalului Mărţişor
Photo: nafornita.com
28 february 2014, 16:27 Music views 20327

Soprana Valentina Naforniţa şi violonistul Ilian Gîrneţ vor evolua la deschiderea Festivalului Mărţişor

Soprana Valentina Naforniţa şi violonistul Ilian Gîrneţ vor încînta publicul la cea de-a 48-a ediţie a Festivalului Mărţişor. Organizatorii au un program de excepţie cu participarea unor valorosi artistişi din peste 20 de ţări. Printre ei- formaţia Holograf, din Bucureşti şi Kristina Orbakaite, din Moscova.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, spune că ediția din acest an a festivalului Mărțișor va fi una de excepție.

“Am reusit in acest an sa realizam performanta prezenţei, in spectacolul de inaugurare a marii noastre vedete de ultimă oră, cintareata noastră de operă Valentina Nafornita, deasemenea marele violonist Ilian Gîrneţ”, afirmă ministrul Culturii Monica Babuc.

În cadrul Festivalului vor avea loc 49 de spectacole. Printre artiștii care vor evolua la Chişinău se numără trupa de dansatori „Suhishvili” din Tbilisi, formația „Holograf” din Bucureşti, Jasmin si Krisitna Orbakaite din Moscova. Nu vor fi trecuți cu vederea nici apreciatorii de muzică de clasică sau jazz.

Cea dea 48-a ediția a Festivalului "Mărțișor" a costat autoritățile peste un milion 600 sute mii de lei. Concertele vor avea loc la Palatul Național, la Sala cu Orgă, la Filarmonică și la Teatrul de Operă și Balet. Festivalul se va încheia pe 11 martie, cu un recital al interpretului Fuego, din Bucureşti.

Source: prime.md

Keywords:

tradiții , Martisor , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
2906 locuitori

Verejeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Verejeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2906 oameni. Satul Verejeni a fost menționat documentar în anul 1627.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.