18 may 2022, 16:00 Celebrities views 1590
La mulți ani, Veaceslav Gojan!
Photo: olympic.md
18 may 2022, 16:00 Celebrities views 1590

La mulți ani, Veaceslav Gojan!

Astăzi, renumitul boxer moldovean Veaceslav Gojan a împlinit 39 de ani!

A intrat pentru prima dată în sala de box la 10 ani și încă de atunci i-a promis Republicii Moldova că o va reprezenta oriunde în lume cu mîndrie, aducînd acasă doar medalii.

Și s-a ținut de cuvînt! La doar 19 ani, Veaceslav Gojan devine vicecampion european la seniori, iar în 2008 a cucerit medalia de bronz la Olimpiada de la Beijing.

Anul trecut, el a fost decorat cu Ordinul Olimpic al Comitetului National Olimpic al Republicii Moldova. În prezent Gojan este selecționerul naționalei de tineret a Moldovei la box.

Chiar dacă în 2018 s-a restras din activitatea competițională, Veaceslav a rămas în lumea boxului, antrenînd viitori campioni aici, acasă. Spune că îi place la nebunie ceea ce face în fiecare zi, iar dacă ar avea ocazia să aleagă țara în care să se mai nască o dată, tot Republica Moldova ar fi aceea.




Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
5882 locuitori

Tvardiţa este un sat şi comună din raionul Taraclia. Tvardiţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 44 km de oraşul Taraclia şi la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5882 de oameni. Satul Tvardița a fost înființat în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.