18 january 2023, 14:30 Celebrities views 20645
18 january 2023, 14:30 Celebrities views 20645

La mulți ani, Gheorghe Urschi!

Site-ul www.moldovenii.md îi urează un sincer La mulţi ani! Actorului și regizorului Gheorghe Urschi cu ocazia zilei de naştere! Vă dorim pe această cale, Maestre, multă sănătate, succese, să ne încîntaţi mereu sufletele cu creația Dvs.

Gheorghe Urschi s-a născut la data de 18 ianuarie 1948, în satul Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. A urmat cursuri de actorie la Școala de teatru “Boris Șciukin” din Moscova (1965-1969).

După absolvirea studiilor la Moscova, a fost angajat ca actor la Teatrul „Luceafărul” din Chișinău. A jucat în multe piese de teatru, a regizat zeci de spectacole, a scris cărți și piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni și concerte.

A devenit vestit și datorită emisiunii televizate Teatrul de miniaturi. Urschi este cunoscut în special ca realizator de emisiuni umoristice, în care ia în derîdere prostia omenească, lenea, îngîmfarea, beția, corupția ș.a.

Este membru al Uniunii Teatrale și Uniunii Scriitorilor din Moldova, artist al poporului, Cavaler al „Ordinului Republicii”.

Keywords:

aniversarea , actori , teatru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:
Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
194 locuitori

Salcia este un sat din cadrul comunei Botnăreşti, raionul Anenii Noi. Satul Salcia este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 194 de locuitori. Satul a fost înființat în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.