27 october 2020, 12:00 Celebrities views 2801
A fost lansat un proiect unic în ajunul aniversării a 100 de ani de la nașterea unei vestite artiste din Moldova
27 october 2020, 12:00 Celebrities views 2801

A fost lansat un proiect unic în ajunul aniversării a 100 de ani de la nașterea unei vestite artiste din Moldova

În ajunul aniversării a 100 de ani a marii artiste moldovene Valentina Rusu Ciobanu a fost lansat un proiect creativ unic "Valentina Rusu Ciobanu. O sută de ani de la naștere", în cadrul căruia vor fi publicate amintiri, interviuri și documente foto din viața "femeii-epocă", care a lăsat o amprentă adîncă în istoria artei naționale din sec XX, relatează Noi.md.

Pe 28 octombrie Valentina Rusu Ciobanu, legenda vie a artei plastice moldovenești, va împlini 100 de ani. Eleva marelui sculptor moldovean Alexandru Plămădeală (1888-1940), a distinsului pictor avangardist Auguste Baillayre (1879-1961), soția minunatului grafician și pictor Glebus Sainciuc (1919-2012), a trăit o viață creativă vibrantă și extrem de intensă.

În ajunul aniversării de către artistă a 100 de ani, Asociația pentru cultură și arte Arbor lansează un proiect creativ unic "Valentina Rusu Ciobanu. O sută de ani de la naștere", în cadrul căreia vor fi publicate amintiri, interviuri și documente foto din viața "femeii-epocă", care a lăsat cea mai profundă urmă în istoria artei naționale din secolul XX.

Pagina "Iubesc pictura" din rețeaua Facebook, care oferă suport informațional proiectului, precum și portalului Noi.md, îndeamnă toți iubitorii de pictură să se alăture felicitărilor adresate Valentinei Rusu Ciobanu.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1954 locuitori

Leuşeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Leuşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 15 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1954 de oameni. Satul Leușeni a fost menționat documentar în anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.