04 november 2018, 10:35 Celebrities views 11150
Radu Albot: Pentru mine munca e prioritară (Video)
04 november 2018, 10:35 Celebrities views 11150

Radu Albot: Pentru mine munca e prioritară (Video)

Este cel mai bun tenisman profesionist din Moldova, maestru în sport de clasă internațională, magistru în psihopedagogie. La cei 29 de ani neîmpliniți, a obținut performanțe remarcabile.

Joacă tenis de la șase ani. La șaisprezece ani era în linia a doua a celor mai buni tenismeni tineri din Europa, în scurt timp a ocupat poziția a 11-a în ratingul mondial al juniorilor. În 2006 a devenit profesionist.

A cîștigat două titluri la simplu și unul la dublu la turneul ATP Challenger, paisprezece titluri la simplu și șapte la dublu la ITF Futures, precum și un titlu la dublu la ATP World Tour. De la 2007 încoace este membru permanent al echipei Republicii Moldova la Cupa Davis.

În 2012, pentru prima dată în cariera sa, a participat la seria de turnee „Marele șlem", evoluînd la Wimbledon și la Australian Open.

La 3 august 2015, a atins poziția ATP nr. 99, devenind primul tenisman moldovean în Top-100. Cea mai înaltă poziție a sa în rating este nr. 81, atinsă pe 17 aprilie trecut.

În prezent evoluează activ la numeroase turnee și intenționează să-și depășească actualele rezultate. Despre planuri, preferințe și particularitățile aflării în lumea tenisului mare, oaspetele nostru a relatat într-un interviu exclusiv oferit portalului Noi.md.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
1062 locuitori

Bolţun este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bolţun este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1062 de oameni. Bolțun a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.