15 december 2017, 18:35 Celebrities views 4399
Eugen Doga а primit premiul «Звезды Содружества»
15 december 2017, 18:35 Celebrities views 4399

Eugen Doga а primit premiul «Звезды Содружества»

În perioada 11-12 decembrie 2017 la Moscova s-a desfășurat cel de-al XII-lea Forum al intelectualității creative și științifice din statele-membre ale CSI, la care au participat reprezentanții intelectualității ai statelor CSI, structurilor interstatale, organizațiilor internaționale și asociațiilor obștești.

Tema generală a forumului a fost "Rolul cooperării umanitare în consolidarea valorilor și tradițiilor familiei din țările CSI". Din partea Republicii Moldova au participat diplomații Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă – Ambasador, Andrei Neguța și Secretar II, Tatiana Tanasoglo, precum și delegația Academiei de Științe a Moldovei.

În cadrul evenimentului la 11 decembrie curent a avut loc ceremonia de decernare a premiului «Звезды Содружества». Anul acesta, laureatul premiului «Звезды Содружества» din Republica Moldova a fost numit maestrul Eugen Doga - Artist al poporului al URSS și MRSS, academicianul Academiei de Științe a Moldovei, cunoscut în întreaga lume pentru capodoperele sale muzicale. (Anul trecut, valsul compozitorului din filmul "Gingașa și tandra mea fiara" regizat de Emil Loteanu a fost anunțat de UNESCO ca cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului XX). Premiul a fost înmînat laureatului de către Vicepremierul Federației Ruse, Olga Golodeț. La rîndul său, Ambasadorul A.Neguța i-a transmis laureatului premiului felicitări din partea Republicii Moldova și i-a dorit noi succese în creația sa.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
735 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Rădulenii Noi, Chirilovca, Dumitreni, Alexeevca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Floreşti şi la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 735 de oameni. Satul Alexeevca a fost întemeiat în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.