03 january 2024, 10:30 Celebrities views 72857
Eugen Doga - Corifeul muzicii Moldovei
03 january 2024, 10:30 Celebrities views 72857

Eugen Doga - Corifeul muzicii Moldovei

Site-ul www.moldovenii.md îi aduce astăzi Corifeului muzicii Moldovei cele mai frumoase omagii cu ocazia frumoasei sale aniversări. Întreaga creație a maestrului este întruchiparea sufletului Moldovei și al moldovenilor.

Melodicitatea și motivele inedite l-au făcut popular. Muzica Domniei Sale trăiește în sufletul fiecărui moldovean, devenind etalon pentru multe generații.

Eugen Doga e persoana înzestrată cu har dumnezeiesc care l-a valorificat din plin coborînd în sufletele noastre miracolul muzicii dumnezeiești. Au crescut alături de el prinzînd aripi nenumărați instrumentiști, interpreți, poeți cu care a avut colaborări fructuoase și care au dat naștere unor lucrări inedite.

Fenomenul corifeului compozitor al Moldovei cu primăvara veșnică în suflet constă în faptul că prin muzica sa minunată, care are de fiecare dată cînd o asculți un impact emoțional magic, el reușește să cucerească inimile a milioane de iubitori de muzică. Creațiile irepetabile și de neprețuit ale compozitorului rămîn etaloane de stil.

Melodicitatea și conceptele luminoase, puritatea și revelația lucrărilor sale fiind sinteza muzicii naționale, clasice și moderne. Capodoperele sale magice au fost înscrise deja Palmaresul Lumii Muzicii Nemuritoare.

Noi cetățenii acestei țări, ne plecăm pios în fața Corifeului Muzicii Moldovei urîndu-i tot ce e mai frumos în această lume. La mulți, mulți ani cu sănătate, noroc, bucurii.

Comments

 (1)
  • #1 Tatiana Reply Quote selected
    Ma incin pina la pamint in fata maiestatii sale. Asa oameni se nasc la departari de viacuri in eczistenta unui popor!!! Sa ne traiti!!!
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1838
Populația:
1825 locuitori

Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 de km Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1825 de oameni. Satul Vertiujeni a fost întemeiat în anul 1838.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.