13 february 2017, 11:45 Celebrities views 35541
Luni – zi grea? Nu totdeauna și nu pentru toți
13 february 2017, 11:45 Celebrities views 35541

Luni – zi grea? Nu totdeauna și nu pentru toți

"Astăzi i-am înmînat maestrului Valeriu Curtu, un apreciat pictor moldovean, stabilit de două decenii la Berlin, diploma de onoare a Ministerului Culturii Republicii Moldova", a postat pe pagina sa de facebook, în data de 30 ianuarie, Oleg Serebrian, Ambasadorul Republicii Moldova în Germania.

Valeriu Curtu este unghenean și, chiar dacă a plecat din orașul său natal cu mai bine de trei decenii în urmă, nu-și uită locurile unde s-a născut și a copilărit. Ungheniul i-a rămas în suflet pentru totdeauna și, ori de cîte ori are ocazia, nu ratează șansa să-l viziteze.

Ministerul Culturii i-a acordat diploma de onoare la finele anului trecut, cu ocazia vernisării, la Centrul Expoziţional „Constantin Brîncuşi" din Chişinău, a expoziției-concurs de artă plastică contemporană „Autumnala 2016", un vernisaj care, de fapt, a făcut bilanţul anului expoziţional 2016.

Printre cei opt premianți ai Ministerului Culturii s-a numărat atunci Valeriu Curtu – premiul acordat unui artist din străinătate, dar și nisporeneanul Tudor Zbîrnea, renumit pictor, directorul Muzeului Național de Artă din Chișinău – pentru lucrarea „Memorie".

"Se zice că luni e zi grea. Am fost invitat de urgență la Ambasada Republicii Moldova, unde mi-a fost înmînată diploma Ministerului Culturii. E plăcut să știi că în Moldova își mai amintesc de mine", a postat, la rîndul său, pe aceeași pagină de facebook, Valeriu Curtu. Și, ca să demonstreze că nici el nu și-a uitat patria, a adăugat o caricatură de-a sa (în fotografie).

Reamintim că, în toamna anului trecut, cu ocazia aniversării de 60 de ani, Valeriu Curtu a avut trei expoziții de caricaturi: la Chișinău, Ungheni și București. La Berlin, împreună cu soția sa, a înființat propria galerie – "Kurtukunst", iar din 2010, organizează și desfășoară Concursul Internațional de Caricatură de la Berlin.

Source: www.expresul.com

Keywords:

ambasada , Germania , pictor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1464 locuitori

Sofia este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Hîncești și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1853.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.