04 august 2016, 11:15 Celebrities views 25106
Handmade artista Ecaterina Cibotari creează accesorii pentru mirese de pe toate continentele! (Foto)
04 august 2016, 11:15 Celebrities views 25106

Handmade artista Ecaterina Cibotari creează accesorii pentru mirese de pe toate continentele! (Foto)

A creat primul accesoriu cu ocazia propriei nunți, iar bijuteria i-a adus atâta noroc, încât astăzi, Ecaterina Cibotari poartă cu mândrie titlul de handmade artistă reputată, lucrările căreia sunt râvnite chiar și în străinătate.

Muncește cu dragoste și cu migală, a creat un brand de accesorii care îi reprezintă starea de spirit și continuă să cucerească noi piețe grație semnăturii unice. Am descoperit în Ecaterina un om ale cărei priorități sunt familia și vocația, am înțeles că talentul se mai transmite și prin gene și am constatat că timpul, răbdarea și străduința sunt ingredientele-cheie ale succesului de care se poate bucura un handmade artist iscusit.

Ecaterina, pentru că suntem în primăvară, te vom teleporta în trecut! Te rugăm să ne spui cum a început dragostea ta pentru creații handmade și cât de greu sau ușor ți-a fost să transformi marea ta pasiune într-o afacere.

Îmi plac lucrurile originale, îmi place să arăt deosebit. Dragostea pentru frumos mă fascinează încă din copilărie. Am participat la concursuri de frumusețe, la defilări de modă, dar în mare parte cred că am moștenit-o de la bunica Agafia, cea mai vestită croitoreasă din părțile Sorocii pe timpuri. Din casa ei ieșeau miresele îmbrăcate, coafate și cu voalul prins în păr.

În prezent, mă axez mai mult pe crearea accesoriilor care ne reprezintă, ne îndrăgesc personalitatea și ne scot în evidență frumusețea. Acest hobby s-a transformat într-un mic atelier de bijuterii handmade. Mai întâi a fost cererea (de cumpărare), apoi oferta (de vânzare), care a servit ca un imbold de a începe să confecționez pentru publicul larg. Studiile în psihologie mă ajută mult să relaționez cu clienții mei din țară și străinătate. Această înclinație necesită multa ambiție, dibăcie, răbdare și perseverență. Pentru a crea obiecte de artă, respect motto-ul lui Coco Chanel: Eleganță prin simplitate.

Îți mai amintești de primul accesoriu bridal pe care l-ai creat? Cât timp poate consuma, de obicei, creația unei bijuterii selecte?

Primul accesoriu de mireasă a fost pieptenele din dantelă, brodat cu perle și pietre Swarovski, pe care l-am creat pentru nunta mea. Am depus suflet și multă străduință pentru a crea accesoriul visurilor mele. În ziua nunții, m-am simțit o mireasă deosebită și mândra că purtam în păr un accesoriu pe îl confecționasem singură. De atunci, creez accesorii care fac ca și alte mirese să se simtă unice.

Accesoriile sunt foarte diverse după coplexitate, de la simple la sofisticate. Unele necesită mai mult timp pentru creație, dar altele – mai puțin. Bineînțeles că pentru primul accesoriu am avut nevoie de mai mult timp, răbdare și străduință.

Trebuie să recunoaștem că moda acestor accesorii este una nouă pentru publicul basarabean. Te-ați inspirat din culturile altor țări din Vest?

Ne-am propus ca Biano să ofere modele, materiale și stiluri de accesorii care să corespundă cu trendurile din domeniu. Am petrecut mult timp analizând tendințele anului 2016 în multe țări ale lumii, ceea ce m-a ajutat în selecția modelelor pentru miresele noastre, ținând cont de preferințele lor. Totodată, am confecționat unele modele neobișnuite pentru mirese mai îndrăznețe.

Perle, strasuri, metale frumos turnate. Ce alte materiale pot contribui la confecționarea accesoriului perfect pentru o mireasă?

Există o variație mare de furnitură pentru crearea unui accesoriu frumos. Totul depinde de imaginație și de putința de a le combina cu gust. Pentru creațiile mele folosesc: perle, cristale, pietre Swarovski, paiete, biser Ceh, dantelă, furnitură metalică florală, frunzulițe de diferite forme și mărimi de nuanța argintului sau a aurului.

Piața Republicii Moldova e penetrată de tot mai mulți concurenți. Cum reușiți să vă diferențiați de aceștia? Ați cucerit și piețe din exterior?

Într-adevar, în Republica Moldova întâlnim mulți handmade artiști care creează frumosul în stilul lor individual. Niciodată nu m-am gândit să mă evidențiez, pur și simplu creez cu dăruire de sine ceea ce cred că i-ar placea oricărei mirese să poarte într-una dintre cele mai inportante zile ale vieții. Da, în prezent accesoriile Biano sunt expuse pe câteva platforme handmade internaționale. Multe mirese din SUA, Germania, UK, Austria și chiar din Australia au purtat accesoriile pe care le-au procurat din stoc sau pe care le-am confecționat la comandă.

Ce mesaj vin să aducă lumii accesoriile pe care le creezi cu atâta dăruire?

Mesajul?! Fiecare persoană e unică și unicitatea trebuie exprimată, accentuată și scoasă în evidență prin felul de a fi. Accesoriile Biano pot fi purtate nu numai la nunți, dar și la alte evenimente care necesită accesorii potrivite.

Mamă, soție, handmade artistă, femeie de afaceri... Care e secretul reușitei?

Această muncă, pe care o continui de când eram însărcinată, nu mă împiedică să fiu și o mamă bună, o gospodină și o soție grijulie. Toate merg în unison. Mă consider o persoană împlinită alături de familia mea și satisfăcută pentru că îmi urmez pasiunea care îmi aduce bucurii sufletești.

Mărturisește-ne cine sunt oamenii alături de care faci o echipă, care te inspiră spre lucruri mărețe și cărora le ești recunoscătoare pentru tot succesul obținut până azi.

Îi sunt recunoscătoare soțului meu – primul care îmi admiră lucrările și mă încurajează să muncesc mai departe, deseori își exprimă viziunea vis-a-vis de creațiile mele și vine cu un sfat cind e cazul.

Îi sunt recunoscătoare și fotografei Natalia Bostan, care mă ajută la organizarea ședințelor foto, la crearea lookbook-urilor profesioniste. Este persoana care a fost alături încă de la începutul activitatii mele.

Îți mulțumim pentru acest interviu, Ecaterina!

Source: ea.md

Keywords:

mireasă , accesorii , interviu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
776 locuitori

Clococenii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Clococenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1888.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.