04 april 2023, 10:30 Celebrities views 14173
84 de ani de la nașterea actorului Victor Izmailov
04 april 2023, 10:30 Celebrities views 14173

84 de ani de la nașterea actorului Victor Izmailov

Astăzi se împlinesc 84 de ani de la nașterea actorului de teatru şi cinema Victor Izmailov.

Născut la 4 aprilie 1939 în orăşelul Gazimurskii zavod, regiunea Cita, Rusia. A învăţat trei ani la Şcoala Teatrală din Habarovsk, apoi a fost angajatul mai multor teatre din Rusia în oraşele Sîzrani, Taganrog, Cita, Rîbinsk, Breansk.

În 1972 se stabileşte la Chișinău, unde activează în calitate de actor la Teatrul Rus „A. P. Cehov" de la Chișinău, interpretînd mai multe roluri centrale din repertoriul teatrului: Podcoliosin în piesa „Căsătoria" de N. Gogol; Bems în piesa lui V. Slavkin „Fiica matură a unui om tînăr"; Lev Tolstoi în piesa lui I. Druţă „Anul morţii ‒ anul nemuririi"; Kozma Kalmaţui în piesa lui Gh. Malarciuc „Badea Cozma"; Preşedinte al Comitetului Executiv Aveliani în piesa lui N. Cheidze „De la trei la şase"; Legrand în piesa lui M. J. Sauvageon „Monsieur va muri decent" etc.

Este cunoscut şi în calitate de declamator talentat de poezii ale autorilor sovietici.

S-a filmat şi într-o serie de filme artistice a diferitor studiouri, inclusiv şi la „Moldova-film".

Artist al poporului din RSSM (1984).

A murit subit după o plimbare cu bicicleta la 3 mai 1992 la Moscova.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
2063 locuitori

Trebisăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Trebisăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe malul stîng al rîului Draghişte. Satul Trebisăuţi se află la o distanţă de 7 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2063 de oameni. Satul Trebisăuţi este atestat documentar în anul 1555.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.