15 october 2024, 15:00 Moldovan reality views 544
Fără exit-poll la alegerile din 20 octombrie
15 october 2024, 15:00 Moldovan reality views 544

Fără exit-poll la alegerile din 20 octombrie

Pe 20 octombrie, cînd în Republica Moldova au loc alegeri prezidențiale și referendumul republican pentru includerea vectorului european în Constituția țării, nu va fi organizat exit-poll – sondaj electoral efectuat imediat ce alegătorii ies din cabinele de vot.

Contactată de IPN, Rodica Sîrbu, șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a Comisiei Electorale Centrale, a declarat că solicitări pentru a desfășura exit-poll nu au fost înregistrate pînă pe 13 octombrie, ultima zi în care s-a putut face acest lucru.

În eventualitatea turului doi la alegerile prezidențiale, solicitările pentru exit-poll pot fi depuse pînă pe 27 octombrie.

Ultima dată, în Republica Moldova, un exit-poll a fost organizat la turul II al alegerilor prezidențiale din anul 2020. Atunci, asociația obștească „Spero” și compania „Intellect Group” SRL a efectuat acest exercițiu la o sută de secții de votare din țară.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1523
Populația:
364 locuitori

Izvoare este un sat din cadrul comunei Pohrebeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 38 km de oraşul Orhei şi la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 364 de oameni. Satul Izvoare a fost menționat documentar în anul 1523.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.