10 june 2024, 12:00 Moldovan reality views 207
Maia Sandu: „Moldova va fi conectată la infrastructura rutieră europeană”
10 june 2024, 12:00 Moldovan reality views 207

Maia Sandu: „Moldova va fi conectată la infrastructura rutieră europeană”

În următorii patru ani, Moldova va finaliza construcția a patru poduri rutiere peste rîul Prut și va reabilita peste 3.000 km de drumuri naționale și regionale.

Despre acest lucru a anunțat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în timpul unei vizite pe șantierul de construcție a podului peste rîul Bîc și a pasajului peste calea ferată, pe drumul național M1, unde lucrările urmează să fie încheiate în cîteva luni.

Șeful statului a declarat că proiectul, în valoare de 187 milioane lei din Fondul rutier, este unul strategic pentru infrastructura țării și, în special, pentru această zonă industrială din preajma capitalei.

Maia Sandu a menționat că în ultimii ani Moldova a construit sau renovat 57 de poduri rutiere, printre care și podul plutitor Leova-Bumbăta - primul construit peste Prut de la independență, iar într-un viitor apropiat va începe și construcția podului transfrontalier Cosăuți – Yampil, Ucraina.

”Avem un plan foarte clar - Moldova să fie conectată la infrastuctura europeană, iar în toată țara să avem drumuri naționale și regionale ca în Uniunea Europeană. Astfel, în următorii 4 ani, vom finaliza construcția a patru poduri rutiere peste Prut: Ungheni-Ungheni, Costești-Stînca, Leca-Fălciu, Bărboieni-Răducăneni și vom reabilita 3 000 de km de drumuri naționale și regionale”, a subliniat președinta Moldovei.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
302 locuitori

Hrubna Nouă este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Hrubna Nouă a fost înființat în anul 1904.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.