30 september 2024, 11:00 Moldovan reality views 806
Alexandru Sainsus: „Moldova este transformată într-un poligon al ingineriei genetice internaționale”
30 september 2024, 11:00 Moldovan reality views 806

Alexandru Sainsus: „Moldova este transformată într-un poligon al ingineriei genetice internaționale”

Republica Moldova adoptă activ un cadru legislativ pentru circulația organismelor modificate genetic pe teritoriul țării noastre.

Asupra acestui fapt a atras atenția reprezentantul platformei Arboretum.live, Alexandru Sainsus, întrebîndu-se: „Chiar s-au terminat toate problemele de mediu în Moldova și trebuie să creăm urgent un cadru pentru ca țara noastră să devină un poligon pentru ingineria genetică internațională?”, relatează Noi.md.

El a declarat că nu își amintește un astfel de punct în programul partidului de guvernămînt și putem presupune că, dacă ar fi fost anunțat public, acest lucru ar fi eliminat o parte semnificativă de potențiali susținători și alegători.

„Atunci al cui program îl urmărește guvernul nostru? Și-a exprimat opinia vreunul dintre colegii mei din ONG-urile de mediu cu privire la aceste proiecte de lege? Au fost ele prezentate în audieri publice? Oare intrarea Moldovei în circulația internațională a organismelor modificate genetic nu este o decizie strategică pentru țara noastră? Pentru securitatea noastră alimentară și sănătatea populației? Sau acest subiect nu necesită audieri publice?”, a chestionat Alexandru Sainsus.

Potrivit lui, la o examinare a site-urilor de profil ale principalelor instituții, guvernamentale și parlamentare, căutarea nu dă practic nimic la acest subiect, cu excepția cîtorva notificări pe site-ul Ministerului Agriculturii despre importul de făină din soia modificată genetic în scopul creșterii animalelor.

Menționăm că problema importului în țara noastră a produselor care conțin organisme modificate genetic a fost analizată în detaliu în materialul analitic al portalului Noi.md cu titlul „Mentalitate modificată genetic”.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
3340 locuitori

Coloniţa este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Coloniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3340 de oameni. Satul Colonița a fost menționat documentar în anul 1605.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.