14 august 2024, 11:00 Moldovan reality views 215
Fermierii cer de la Sandu să declare stare de urgență
14 august 2024, 11:00 Moldovan reality views 215

Fermierii cer de la Sandu să declare stare de urgență

Fermierii se adresează Maiei Sandu și îi comunică despre calamitățile naturale care afectează sectorul agrar.

Aceștia solicită implicarea șefei statului, instituirea stării excepționale la sudul Moldovei și aprobarea Legii creditului agricol, transmite realitatea.

În opinia reprezentanților domeniului, mai mulţi agricultori se află în pragul falimentului. Se întîmplă din cauza costurilor mari a mijloacele de producţie şi energiei, dar şi datorită ratelor la credite, raportate la preţurile mici pentru producţia agricolă.

„Agricultorii nu fac față problemelor și provocărilor, care continuă să se agraveze tot mai mult. Fermierii sînt conștienți de rolul agriculturii pentru asigurarea securității alimentare a statului, cu pondere semnificativă în structura produsului intern Brut, de ocupare a forței de muncă, de furnizare a materiei prime întreprinderilor de procesare”, notează fermierii.

Autorii petiției susțin că fără sprijinul statului nu vor reuși și, drept urmare, solicită intervenția președintei. În caz că adresarea lor va fi ignorată, aceștia amenință cu proteste la sudul Moldovei.

 

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
135 locuitori

Greceni este un sat din cadrul comunei Burlăceni, raionul Cahul. Satul este situat la distanța de 58 km de orașul Cahul și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 135 de oameni. Localitatea Greceni este atestată documentar în anul 1875, fiind înființată pe lîngă o stație de cale ferată.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.