14 august 2013, 15:46 Moldovan reality views 8194
14 august 2013, 15:46 Moldovan reality views 8194

Recomandări pentru şoferii care pornesc la drum pe timp de caniculă


Foto: trm.md

Călătoriile de lungă durată pe timp de caniculă sunt riscante. Atenţionarea vine din partea Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP), în condiţiile în care Serviciul Hidrometeorologic de Stat a instituit Cod Galben de caniculă.

În caz că unii conducători auto se hotărăsc să efectueze totuși călătorii de lungă durată, INP le recomandă să se asigure că au alimentat autoturismul cu suficient combustibil, să aibă la îndemînă apă potabilă, telefonul mobil încărcat, iar în automobile - stingătorul de incendiu și hărțile localităților sau țărilor pe care intenționează să le viziteze.

Totodată, INP îndeamnă șoferii cu afecţiuni cardiace să nu se urce la volan pe timp de caniculă. Dacă mașina a stat mult timp în bătaia soarelui, conducătorii auto trebuie să pornească mai întîi aerul condiţionat sau să aerisească bine salonul automobilului. De asemenea, pe timp de caniculă se interzice fumatul și consumul de energizante la volan.

 

Sursa: trm.md

Keywords:

canicula , sfat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1783 locuitori

Maximovca este un sat și comună din raionul Anenii Noi. Maximovca este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1783 de oameni. Satul Maximovca a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.