06 february 2024, 11:00 Moldovan reality views 1083
Legea privind protecția datelor cu caracter personal: Ce au decis deputații
06 february 2024, 11:00 Moldovan reality views 1083

Legea privind protecția datelor cu caracter personal: Ce au decis deputații

Cadrul normativ aferent protecției datelor cu caracter personal va fi armonizat cu legislația Uniunii Europene. Proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal a fost votat în prima lectură de 57 de deputați.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Justiției, cu suportul acordat de un grup de lucru interinstituțional, din care au făcut reprezentanți ai mai multor autorități din domeniu.

Documentul conține prevederi care se referă la drepturile persoanei vizate, operatorul și persoana împuternicită de operator, transferurile de date cu caracter personal către alte state sau către organizațiile internaționale, cazurile specifice de prelucrare a datelor cu caracter personal, remediile legale, răspunderea și sancțiunile aplicate pentru nerespectarea cadrului legal. De asemenea, proiectul de lege se referă și la activitatea Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal va fi propus spre adoptare în a doua lectură în plenul Parlamentului. Ulterior, acesta va intra în vigoare după 24 de luni de la data publicării în Monitorul Oficial.

Proiectul a fost elaborat în contextul executării art. 13 alin. (1) din Acordul de Asociere, conform căruia Republica Moldova s-a angajat să asigure un nivel înalt de protecție a datelor cu caracter personal, în conformitate cu instrumentele internaționale ale Uniunii Europene și ale Consiliului Europei.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1650 locuitori

Roşcani este un sat şi comună din raionul Străşeni. Roşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 6 m de orașul Strășeni și la 13 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1650 de oameni. Satul Roșcani a fost menționat documentar în anul 1622.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.