08 march 2013, 14:00 Moldovan reality views 7430
08 march 2013, 14:00 Moldovan reality views 7430

Majoritatea abiturienților moldoveni se văd juriști, medici și ziariști


Foto: moldpres.md

Cele mai multe cereri de admitere la universitate au fost depuse la drept, medicină, jurnalism şi contabilitate. Datele au fost făcute publice astăzi de Ministerul Educaţiei, după prima etapă de depunere a cererilor pentru concursul de admitere, transmite MOLDPRES.

Astfel, pentru cele 20 475 de locuri oferite în universităţi, au fost depuse 27 mii 467 cereri. Cele mai multe cereri, în raport cu numărul de locuri oferite, au fost depuse la Universitatea de Stat din Moldova (4921), Universitatea Tehnică a Moldovei (4181), Academia de Studii Economice din Moldova (4053), Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie ”N. Testemiţanu” (1813), Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova (601) şi Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport (598).

La specialitatea Drept de la USM au fost depuse 51 de cereri pentru un loc. La Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie ”N. Testemiţanu”, la specialitatea Farmacie, au fost înregistrate 42 de cereri pentru un loc. Cîte 31 de cereri pentru un loc au fost recepţionate la specialităţile Jurnalism şi Stomatologie. Pentru un loc la contabilitate au fost depuse 30 de cereri la USM şi 11 cereri la ASEM.

Pe de altă parte, printre specialităţile la care au fost depuse cele mai puţine cereri se numără limba şi literatura găgăuză, biblioteconomie, geologie, biologie, energetică netradiţională, viticultură şi vinificaţie, zootehnie, ingineria mediului.

Pînă mîine toate instituţiile de învăţămînt superior vor afişa rezultatele intermediare ale înmatriculării. Către 10 august curent vor fi anunţate locurile neacoperite în I etapă a admiterii. Etapa a doua a admiterii se va desfăşura în perioada 12-14 august. Rezultatele vor fi anunţate la 20 august 2013, notează MOLDPRES.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
4103 locuitori

Mașcăuți este un sat şi comună din raionul Criuleni. Localitatea se află pe malul drept al rîului Răut la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Mașcăuți constituia 4 103 oameni. Satul Mașcăuți a fost atestat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.