25 january 2024, 16:00 Moldovan reality views 1330
Tudor Ulianovschi:
25 january 2024, 16:00 Moldovan reality views 1330

Tudor Ulianovschi: "Actuala guvernare nu este pregătită pentru negocierile cu Uniunea Europeană"

Ce măsuri ar trebui întreprinse ca negocierile cu Uniunea Europeană să se desfășoare, luînd în considerare interesele noastre naționale? Există posibilitatea ca Republica Moldova să devină o țară prosperă? Statul nostru are un potențial uman excelent, atunci de ce autoritățile nu se grăbesc să-l folosească? Sînt unele din întrebările, asupra cărora a reflectat Tudor Ulianovschi, ex-ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene (2018-2019), fost ambasador în Confederația Elvețiană și Principatul Liechtenstein, cu reședința la Geneva (2016– 2017), fost însărcinat cu Afaceri în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Statul Qatar (2013 – 2014) în cadrul emisiunii «Important» moderată de Victor Stepaniuc.

Tudor Ulianovschi și-a început cariera diplomatică cu aproape 20 de ani în urmă. De-a lungul anilor, împreună cu echipa sa a avut ambiția de a pune umărul la dezvoltarea Republicii Moldova și la poziționarea acestui stat mic ca o parte importantă a proceselor globale. Și asta pentru că, spune el, își iubește țara, chiar dacă în prezent, fiind stabilit în Canada, îl despart de locurile natale mii de kilometri. Dar distanța mare nu constituie pentru el o problemă, dimpotrivă, este gata oricînd să împărtășească din experiența sa în materie de diplomație, mai ales, cea economică.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2950 locuitori

Vadul lui Isac este un sat şi comună din raionul Cahul. Vadul lui Isac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2950 de oameni. Satul Vadul lui Isac a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.