13 november 2023, 12:00 Moldovan reality views 1133
Ajutor financiar pentru modernizarea țării
13 november 2023, 12:00 Moldovan reality views 1133

Ajutor financiar pentru modernizarea țării

Bugetul Uniunii Europene (UE) pentru anul 2024 prevede o creștere cu 50 de milioane de euro pentru Vecinătatea estică, bani care vor merge, în special, către Republica Moldova, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan în rețelele sociale.

Potrivit oficialului, resursele financiare vor fi utilizate pentru dezvoltarea, modernizarea și creșterea nivelului de trai al moldovenilor.

Europarlamentarul a mai precizat că bugetul blocului comunitar pentru 2024 se ridică la 189 de miliarde de euro și cuprinde suficiente fonduri pentru a finanța prioritățile tradiționale ale UE, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

În același timp, a fost suplimentat bugetul pentru ajutor umanitar astfel încît Uniunea să ajute la reducerea riscurilor la adresa umanității cauzate de situația din Ucraina și din Orientul Mijlociu.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
226 locuitori

Iliciovca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Drochia și la 193 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 226 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.