08 august 2023, 14:00 Moldovan reality views 1050
A început perioada electorală
08 august 2023, 14:00 Moldovan reality views 1050

A început perioada electorală

Perioada electorală pentru alegerile locale generale a început pe 7 august, iar starul campaniei electorale va fi dat pe 6 octombrie. Comisia Electorală Centrală a aprobat programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea scrutinului din 5 noiembrie.

Hotărîrea CEC cu privire la stabilirea datei alegerilor locale generale intră în vigoare astăzi. Potrivit Codului Electoral, perioadă electorală durează pînă în ziua în care rezultatele alegerilor sînt confirmate de către organele competente, dar nu poate fi mai mare de 120 de zile, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Pe parcursul perioadei electorale se constituie consiliile electorale de circumscripție de nivelul întîi și birourile electorale ale secțiilor de votare. CEC stabilește modelul buletinelor de vot, al formularelor și al altor acte ce țin de desfășurarea alegerilor, precum și modelul ștampilelor utilizate de organele electorale, inclusiv parametrii tehnici sau standardele aferente echipamentului electoral.

Campania electorală, care va începe pe 6 octombrie, se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unuia sau a altui concurent electoral sau pentru exprimarea uneia sau a altei opțiuni la referendum.

Programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea scrutinului din 5 noiembrie se remite pentru informare și realizare în limita competenței, autorităților publice locale, partidelor politice reprezentate în Parlament, organelor electorale după constituirea acestora, precum și entităților implicate în procesul de organizare și desfășurare a alegerilor.

Source: noi.md

Keywords:

alegeri , alegeri locale

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
912 locuitori

Duruitoarea Nouă este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Duruitoarea Nouă și Dumeni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Rîșcani și la 209 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 912 oameni. Satul Duruitoarea Nouă a fost menționat documentar în anul 1894.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.