27 july 2023, 11:00 Moldovan reality views 1612
Pe lîngă testarea alcoolscopică, șoferii vor fi supuși încă unui test, chiar în trafic
27 july 2023, 11:00 Moldovan reality views 1612

Pe lîngă testarea alcoolscopică, șoferii vor fi supuși încă unui test, chiar în trafic

Polițiștilor ar putea obține dreptul de a efectua testarea antidrog similar mecanismului conceptual aplicat pentru efectuarea testării alcoolscopice.

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne, un proiect de lege în acest sens, transmite Noi.md

Scopul inițiativei, este de a consolida capacitatea Poliției de a preveni și combate consumul și traficul de substanțe stupefiante, psihotrope sau a precursorilor, protecția cetățenilor împotriva pericolelor generate de consumul de droguri, asigurarea siguranței traficului rutier prin prevenirea și combaterea contravențiilor/infracțiunilor comise sub influența substanțelor interzise, garantarea securității și a drepturilor cetățenilor și a unui climat de ordine și siguranță în societate.

„Propun instituirea mecanismului de testare antidrog, pentru documentarea cazurilor de conducere a mijloacelor de transport sub influența substanțelor narcotice. Este cunoscut că uneori cauza producerii accidentelor, dar și alte încălcări, sînt rezultatul nu doar a influenței alcoolului, dar și a drogurilor.

Potrivit ministrului, prin acest proiect se propune să fie instituit prin lege un mecanism care să permită identificarea în mod rapid a stării de ebrietate narcotică a șoferilor.

"Acest lucru se va face de către agenții constatatori printr-o simplă testare, chiar în stradă, doar prin aplicarea unor dispozitive speciale portabile, similar celui de testare a alcoolului. Această procedură care va dura cîteva minute va permite identificarea și sancționarea imediată a conducătorului care prezintă pericol pentru societate. Astfel vom putea salva multe vieți omenești”, a declarat ministrul.

Source: noi.md

Keywords:

test , soferi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
261 locuitori

Bodeni este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Camenca și la 152 km de Chișinău. Populaţia satului Bodeni alcătuia 261 de oameni în anul 2004. Satul Bodeni a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.