17 june 2013, 11:55 Moldovan reality views 6449
17 june 2013, 11:55 Moldovan reality views 6449

Mai puţine cazuri de refuz la eliberarea vizelor în ţările UE pentru moldoveni


Foto: trm.md

În ultima perioadă au fost înregistrate mai puţine cazuri de refuz la eliberarea vizelor în ţările UE pentru moldoveni. Concluzia a fost făcută de către participanţii la reuniunea Comitetului Mixt UE-Moldova privind readmisia şi facilitarea regimului de vize, care a avut loc la Bruxelles.

Părţile au evidenţiat și un alt indicator statistic pozitiv – pe parcursul ultimului an s-a dublat numărul de vize multiple Schengen pentru cetățenii moldoveni.

Participanții la reuniune au realizat un schimb de informaţii privind procesul de implementare a Acordului de readmisie Moldova-UE, fiind apreciate pozitiv rezultatele înregistrare pe parcursul ultimului an. De asemenea, oficialii au discutat despre procesul de încheiere a protocoalelor de implementare a Acordului de readmisie cu statele membre UE, precum şi cu ţările terţe.

Un subiect aparte al reuniunii l-a constituit intrarea în vigoare, de la 1 iulie 2013, a modificărilor Acordului privind facilitarea regimului de vize. De asemenea, au fost discutate aspectele practice de implementare a noilor modificări, care prevăd, inclusiv, noi înlesniri la eliberarea vizelor multiple, categorii noi de beneficiari, precum şi abolirea regimului de vize pentru deţinătorii paşapoartelor de serviciu biometrice.

Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de Mihai Căpăţînă, secretarul general al  Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

 

Sursa: trm.md

Keywords:

viza , moldovenii , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
278 locuitori

Flutura este un sat din cadrul comunei Tîrşiţei, raionul Teleneşti. Localitatea Flutura se află la distanța de 45 km de orașul Telenești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 278 de oameni. Satul Flutura a fost atestat documentar în anul 1865.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.