23 march 2023, 15:00 Moldovan reality views 1046
Cetățenii pot sesiza „legi aiurea” la o adresă de e-mail
23 march 2023, 15:00 Moldovan reality views 1046

Cetățenii pot sesiza „legi aiurea” la o adresă de e-mail

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării a creat adresa de e-mail legi.aiurea@mded.gov.md, unde cetățenii vor putea trimite mesaje despre legi care ar fi irelevante, ar trebui îmbunătățite sau chiar eliminate.

Potrivit ministrului Dumitru Alaiba, ar fi bine ca cetățenii să vină cu argumente, ce vor fi analizate și prin urmare, unele legi ar putea fi revizuite, notează tv8.

„Avem multe legi aiurea care tot apar pe radarul nostru. Reguli demodate, depășite de timp, inutile. Dar de existența multora nici nu suspectăm, deși sunt mulți oameni care sunt afectați de ele zilnic.

Unele inițiative deja le promovăm la nivel de Guvern și Parlament. Dar știm că mai sunt multe de făcut. De aceea, avem nevoie și de ajutorul vostru, al celor care simt zilnic povara birocrației. Am decis să facem o adresă de e-mail dedicată acestui efort comun - al nostru la minister și al vostru - din societate. Ajutați-ne să vă ajutăm”, a scris Alaiba, pe Facebook.

Ministrul a ținut să precizeze că informația venită de la cetățeni va ajuta ministerul să-și stabilească agenda în viitor.

„Dacă întâlniți vreo lege aiurea, trimiteți un email pe adresa legi.aiurea@mded.gov.md. Dați-ne cât mai multe exemple de legi de care v-ați ciocnit și credeți că sunt irelevante și trebuiesc reparate, sau chiar eliminate.

Veniți cu explicații, prevederi, argumente, iar la rândul nostru vom considera, analiza și dacă ni se vor părea judicioase - intervenim și reparăm. Nu le vom prelua pe toate și, cu siguranță, nu pe toate deodată, dar informația venită de la voi o să ne ajute la stabilirea agendei pentru perioada următoare”, a spus Dumitru Alaiba.

Source: noi.md

Keywords:

lege

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2498 locuitori

Chiriet-Lunga este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chiriet-Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de municipiul Comrat și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2498 de oameni. Satul Chiriet-Lunga a fost menționat documentar în anul 1806.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.