16 march 2023, 12:00 Moldovan reality views 1615
Ajustări la mecanismul de repartizare a lemnului de foc către populație
16 march 2023, 12:00 Moldovan reality views 1615

Ajustări la mecanismul de repartizare a lemnului de foc către populație

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a făcut unele ajustări la mecanismul de repartizare a lemnului de foc către populație.

Potrivit acestora, Agenția „Moldsilva” va stabili limita de comercializare la un volum maxim de cinci metri steri per gospodărie casnică și 200 metri steri per consumator noncasnic, scrie Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

De asemenea, începînd cu 1 aprilie curent, vor fi abrogate un șir de prevederi ale CSE, care se referă la eliberarea autorizațiilor pentru tăieri în fondul forestier și în vegetația forestieră din afara fondului forestier.

În același timp, va fi abrogat mecanismul de eliberare a lemnului de foc, avînd în vedere finalizarea sezonului rece 2022-2023. Un Regulament în acest sens, pentru următorul sezon de încălzire, va fi elaborat de Agenția „Moldsilva” și prezentat spre aprobare Ministerului Mediului.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
81 locuitori

Tolocăneşti este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Tolocăneşti a fost menționat documentar în anul 1890.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.