21 february 2023, 09:30 Moldovan reality views 1717
Negocierile privind aderarea Moldovei la UE sînt planificate pentru sfîrșitul anului 2023
21 february 2023, 09:30 Moldovan reality views 1717

Negocierile privind aderarea Moldovei la UE sînt planificate pentru sfîrșitul anului 2023

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a declarat că Republica Moldova intenționează să înceapă negocierile privind aderarea la UE pînă la sfîrșitul acestui an. El a vorbit despre acest lucru în cadrul deschiderii oficiale a celei de-a 10-a sesiuni a Adunării Parlamentare Euronest de la Chișinău, pe 20 februarie, transmite Ukrinform.

"În 2023 dorim să trecem la următoarea etapă de integrare în Uniunea Europeană, iar pînă la sfîrșitul anului dorim să începem negocierile de aderare", a afirmat el.

Potrivit lui Grosu, este important "să nu cedăm provocărilor din partea celor care vor să ne șantajeze, inclusiv cu utilizarea armelor", relatează Noi.md cu referire la korrespondent.net.

"Trebuie să acționăm împreună și, cu ajutorul prietenilor noștri din UE, SUA și a altor parteneri, cu siguranță ne vom atinge obiectivele. Susținem pacea și libertatea în Europa", a declarat președintele Parlamentului Republicii Moldova.

Anterior s-a anunțat că autoritățile moldovenești vor organiza un referendum în legătură cu aderarea țării la Uniunea Europeană.

Amintim că Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Republica Moldova trebuie să devină membră a Uniunii Europene pînă la sfîrșitul acestui deceniu.

Source: noi.md

Keywords:

Moldova , UE , 2023

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
2652 locuitori

Hîrjău (Erjovo) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. În componența comunei intră satele Sărăței, Hîrjău și Mihailovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 2652 de oameni. Satul Hîrjău a fost menționat documentar în anul 1765.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.