12 january 2022, 14:00 Moldovan reality views 1668
Permisele de conducere ale cetățenilor Republicii Moldova vor fi recunoscute și în Republica Letonia
12 january 2022, 14:00 Moldovan reality views 1668

Permisele de conducere ale cetățenilor Republicii Moldova vor fi recunoscute și în Republica Letonia

Cabinetul de miniștri a acceptat inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Letonia privind recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere.

Astfel, prin intermediul acestuia, atît cetăţenii Republicii Moldova, cît şi cei ai Republicii Letonia, după stabilirea reședinței pe teritoriul celeilalte țări, vor beneficia de dreptul de a-şi converti permisul de conducere, fără a susţine examene suplimentare în acest sens.

Posesia permisului de conducere va asigura dreptul cetățenilor de a conduce vehicule în trafic internațional și angajarea acestora în cîmpul muncii aferent domeniului transporturilor.

Prezentul proiect vine să continue măsurile de politică externă a Republicii Moldova, orientate spre dezvoltarea și consolidarea bunelor relații internaționale cu statele spațiului european pe diferite segmente, inclusiv pe domeniul afacerilor interne.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
5542 locuitori

Puhoi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Puhoi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ialoveni și la 50 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5542 de oameni. Puhoi a fost menționat documentar în anul 1469.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.