10 december 2022, 11:00 Moldovan reality views 1973
În ce situație ar putea avea loc mobilizarea în R. Moldova? Ce spune Nosatîi
10 december 2022, 11:00 Moldovan reality views 1973

În ce situație ar putea avea loc mobilizarea în R. Moldova? Ce spune Nosatîi

La momentul actual nu ar putea fi vorba despre o mobilizare în Republica Moldova, mai mult decît atît potrivit ministrului apărării, Anatolie Nosatîi, mobilizarea este un proces destul de complicat, notează Noi.md

”Mobilizarea este un proces destul de complicat, dacă întradevăr este necesară mobilizarea se va face parțială. Dacă avem suficiente forțe ca să asigurăm securitatea militară atunci nu poate fi vorba de o mobilizare. Rezerva de mobilizare ar depinde de situații. Mobilizarea totală este un scenariu foarte complicat.”, a declarat ministrul în cadrul emisiunii ÎnProfunzime.

Totodată acesta a menționat că în prezent Armata Națională are circa 6000 de militari dintre care peste 2000 sînt militari în termen, iar restul sînt militari pe contract.

”Astăzi sînt gata de luptă conform cifrelor care sînt cunoscute avem circa 6000 de militari din ei peste 2000 sînt militari în termen, iar alții pe contract. În ultima perioadă am mărit numărul de exerciții practice, am atras o atenție mai serioasă la diferite tehnici și tactici. Am mărit numărul de echipamente pentru militarii care sînt în armată. Pentru cei care sînt în serviciu avem tot de ce avem nevoie”, a declarat Nosatîi.

Potrivit ministrului, actualmente armata este pregătită să apere teritoriul țării, fără a fi necesară o mobilizare parțială sau totală, iar în prezent capacitatea de completare cu ofițeri a armatei este de 90%, iar mai mulți ofițeri sînt în rezervă.

Source: noi.md

Keywords:

mobilizarea , armata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1789
Populația:
142 locuitori

Cernița este un sat din cadrul comunei Mălăiești din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul grigoriopol și la 75 km de Chișinău. Populaţia satului Cernița alcătuia 142 de oameni în anul 1997. Satul Cernița a fost menționat documentar în anul 1789.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.