26 september 2022, 15:30 Moldovan reality views 2174
Oficial: Niciun moldovean nu s-a înrolat în armata rusă
26 september 2022, 15:30 Moldovan reality views 2174

Oficial: Niciun moldovean nu s-a înrolat în armata rusă

La ora actuală, niciun moldovean nu s-a înrolat în armata rusă și nu există nici informații despre înrolări în Transnistria, dar chiar dacă cineva va face acest pas, va fi sancționat dur, dă asigurări șefa statului, Maia Sandu.

„Există riscul de mobilizare a cetățenilor Republicii Moldova din raioanele de est ale țării. Pentru a descuraja asemenea acțiuni, analizăm oportunitatea revocării cetățeniei Republicii Moldova pentru cei cu cetățenia Republicii Moldova și a Federației Ruse care vor lupta de partea agresorului. La fel, examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care au doar cetățenia Republicii Moldova, fără cetățenia FR, și se înrolează de partea agresorului”, declaraă Maia Sandu.

Acesata mai spune că a solicitat Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să inițieze consultări bilaterale cu Federația Rusă în vederea excluderii cazurilor de recrutare a cetățenilor Republicii Moldova rezidenți în Federația Rusă în cadrul activităților de mobilizare desfășurate.

„Ministerul, alte instituții vor întreprinde măsuri de susținere a cetățenilor Republicii Moldova care vor să revină acasă din Federația Rusă. Ambasada deja lucrează în regim extins pentru a răspunde solicitărilor în creștere.

În ultimul timp, a crescut numărul de incidente în zona de securitate. Cetățenii sînt supuși unor controale, care nu sînt conforme standardelor misiunii de pacificare. Reprezentanții noștri în Comisia Unificată de Control solicită clarificări și lucrează să de-escaladeze situația.

Este evident că riscurile de securitate sînt în creștere. Aceasta înseamnă că avem nevoie de consolidarea sectoarelor de apărare, securitate și de menținere a ordinii publice. Toate instituțiile din aceste sectoare sînt mobilizate pentru a răspunde adecvat acestor riscuri”, a declarat șefa statului.

Source: noi.md

Keywords:

Rusia , Moldova , Maia Sandu , război

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
660 locuitori

Frumoasa este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Frumoasa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Frumoasa este situat în centrul Moldovei. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Călăraşi și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 660 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1807.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.