|
Сîți refugiați din Ucraina au fost angajați în R. Moldova
De la începutul războiului din Ucraina, 728 de refugiați din Ucraina au fost angajați în Republica Moldova, dintre care 564 femei și 164 bărbați. Cei mai mulți cetățeni ucraineni înregistrați în evidenţele ANOFM sînt angajați în: Chișinău (537), Bălți (26), Ungheni (19), Cahul (17), etc.
Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vînzător, vînzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.
Peste 150 angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarînd circa 2200 locuri de muncă vacante disponibile pentru aceste persoane.
Peste 400 cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.
ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.
Angajatorii, care au angajat cetățeni din Ucraina, au obligația de a notifica despre aceasta conform prevederilor punctului 8 din Dispoziția nr.4 din 01.03.2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de muncă, către ANOFM prin următoarele modalități:
în format electronic la adresa de email: angajare_ua@anofm.md
sau pe suport de hîrtie prezentat la sediul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale ANOFM
Notificarea despre angajarea cetățenilor ucraineni se va realiza prin prezentarea de către angajatori a următorului set de documente:
a. copiei actului de identitate a cetățeanului ucrainean;
b. copiei contractului de munca, întocmit conform legislației aplicabile pentru cetățenii Republicii Moldova;
c. informației privind codul numeric personal (IDNP) atribuit cetățeanului ucrainean la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova și/sau la solicitare de către centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice.
Adresele și datele de contact ale subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă le găsiți pe pagina web a ANOFM: https://www.anofm.md/ro/subdiviziuni
Informații și consultații cu referire la notificare pot fi obținute telefonînd la Centrul de apel al ANOFM la numărul: 0 8000 1000. Program de muncă: luni - vineri, orele 8:00 - 16:30.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1482
- Populația:
- 282 locuitori
Strîmbeni este un sat din cadrul comunei Oneşti, raionul. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Strîmbeni a fost menționat documentar în anul 1482.
Comments
(0)