26 june 2022, 12:00 Moldovan reality views 2808
CSE a luat o decizie privind ucrainenii care au ajuns în Moldova în timpul stării de urgență
26 june 2022, 12:00 Moldovan reality views 2808

CSE a luat o decizie privind ucrainenii care au ajuns în Moldova în timpul stării de urgență

Cetățenii ucraineni care au intrat în Republica Moldova pe perioada stării de urgență, vor avea drept să se afle pe teritoriul țării noastre pe parcursul a pînă la 90 de zile după expirarea acesteia. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, în cadrul ședinței de sîmbătă

Prevederea se referă și la cetățenii care se aflau legal în țara noastră pînă la instituirea stării de urgență, scrie tv8.md.

În contextul gestionării crizei refugiaților ucraineni, Comisia a dispus ca toate produsele medicamentoase, precum și echipamentele medicale, recepționate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale din ajutoare umanitare, să fie transmise AO „Uniunea Ucrainenilor din Republica Moldova".

CSE a decis și permiterea activității de comerţ ambulant în cadrul tîrgurilor și iarmaroacelor pentru o perioadă de maximum 120 de zile consecutive.

De asemenea, a fost exclusă obligativitatea deținerii autorizației sanitar-veterinare pentru mijloacele de transport care transportă produse agricole de origine vegetală destinate plasării pe piață internă. Asigurarea condițiilor de igienă rămîne obligatorie.

Source: tv8.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
2906 locuitori

Verejeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Verejeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2906 oameni. Satul Verejeni a fost menționat documentar în anul 1627.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.