22 june 2022, 10:30 Moldovan reality views 2272
Fermierii cu tractoarele în stradă: ”Noi vedem cum cineva șmecher face bani pe chestia asta”
Photo: a-tv.md
22 june 2022, 10:30 Moldovan reality views 2272

Fermierii cu tractoarele în stradă: ”Noi vedem cum cineva șmecher face bani pe chestia asta”

Agricultorii din asociația condusă de fostul deputat Alexandr Slusari au ieșit la proteste în 14 raioane. Ca să se facă și mai auziți, fermierii au scos în stradă și tractoare.

Au fost manifestații la RezinaUngheni sau Hîncești. Iar la cea din Căușeni, și-a făcut prezența și Slusari. Cea mai dureroasă problemă invocată de protestatari este scumpirea motorinei și, respectiv, cer scoaterea accizelor.

Unul dintre proteste a avut loc la o margine de drum din raionul Căușeni. Zeci de agricultori, unii la volanul tractoarelor, s-au deplasat în coloană. Au încercat, în acest fel, să se facă mai auziți de autorități.

„Sărăcia, asta ne doare. Totul se scumpește. Ploaie nu-i, nimic nu se dezvoltă. Prețurile se ridică, totul se ridică, asta e...”, au declarat agricultorii.

Adunați în semicerc, oamenii și-au spus ofurile. Printre ei era și Sergiu Stefanco, agricultor din satul Ucrainca. Bărbatul prelucrează în jur de 900 de hectare de teren arabil și deține o fermă de oi:

„Da, noi înțelegem destul de bine că situația internațională și cea zonală, dar și cu situația energetică, petrol. Dar noi vedem cum cineva șmecher face bani pe chestia asta. Iar noi rămîne într-o parte și achităm tot. La prețul de 32 de lei care este acum și la angro și la pompă. Noi, agricultorii, nu putem să supraviețuim”, a menționat un agricultor din satul Ucrainca, Sergiu Stefanco.

 

Source: tv8.md

Keywords:

fermieri , protest , tractoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3131 locuitori

Tabani este un sat şi comună din raionul Briceni. Tabani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3131 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tabani datează din anul 1437 cînd acesta se afla în proprietatea boierului Mihail de la Dorohoi.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.