19 august 2011, 10:13 Moldovan reality views 5298
19 august 2011, 10:13 Moldovan reality views 5298

Academia de Ştiinţe a Moldovei a înaintat candidaţii pentru Premiul Naţional

Zece personalităţi din domeniul ştiinţei vor participa la Concursul Premiul Naţional. Lista candidaţilor a fost înaintată de către Academia de Ştiinţe a Moldovei (AŞM). Secretarul ştiinţific general al Academiei, Ion Guceac, a precizat că la concurs, din partea AŞM au fost depuse 11 dosare, dintre care unul a fost respins, întrucît nu corespundea cerinţelor regulamentului. Potrivit lui Guceac, în lista celor 10 candidaţi înaintaţi la Premiul Naţional din partea AŞM au intrat academicienii Gheorghe Ghidirim, Dumitru Matcovschi, Nicolae Dabija, regizorul Valeriu Jereghi, Svetlana Cojocaru, directorul Institutului de Matematică şi Informatică, Vasile Alcaz, directorul Institutului de Geologie şi Seismologie, Ion Dediu, ecolog, Constantin Tănase, doctor în filologie, publicist, Vasile Botnari, directorul Institutului de Genetică, Valentin Celac, specialist în domeniul geneticii plantelor.

Candidaţi pentru Premiul Naţional urmează a fi înaintaţi şi din partea uniunilor de creaţie, precum şi din partea Ministerului Tineretului şi Sportului. Toate dosarele urmează a fi examinate de Comisia pentru decernarea Premiului Naţional. La finalul competiţiei, Guvernul va acorda 10 premii a cîte 100 mii de lei fiecare, personalităţilor din domeniile ştiinţă, tehnică, cultură, artă şi sport, în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1682
Populația:
2589 locuitori

Corjova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Corjova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2589 de oameni. Satul Corjova a fost menționat documentar în anul 1682.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.