20 may 2022, 16:45 Moldovan reality views 3000
Precizări privind lucrările de la Hotelul Național din inima Capitalei
20 may 2022, 16:45 Moldovan reality views 3000

Precizări privind lucrările de la Hotelul Național din inima Capitalei

Zona din preajma Hotelului Național din Centrul Capitalei a fost încercuită, iar la fața locului se află organele de forță.

Portalul Telegraph, care a publicat imagini de la fața locului, susține că de astăzi, 20 mai, au început demolările clădirii.

Ofițerul de presă Natalia Stati spune că nu este preconizată o demolare, notează moldovenii.md cu referire la șiri.md.

”Inspectoratul de Poliție Centru a înaintat sesizări în adresa agentului economic privind fortificarea căilor de acces în clădirea fostului Hotel Național situat pe adresa bd. Ștefan cel Mare și Sfînt. La data de 20 mai, de către angajații firmei, în baza autorizației, a început instalarea unui gard provizoriu pentru limitarea accesului în clădirea fostului Hotel Național”, a mai adăugat Stati.

Iată ce a declarat consiliera primarului general al Capitalei, Natalia Ixari.

”Autorizația de desființare a clădirii a fost emisă la 04.06.2021, cu termen de executare a lucrărilor de 12 luni și termen de începere a lucrărilor de șase luni.

Termenul de începere a lucrărilor decurge din data emiterii AD. Termenul de execuție a lucrărilor este stabilit de 12 luni din data notificării începerii lucrărilor de către beneficiar.

Termenul de autorizație nu a fost prelungit și alte autorizații nu au fost emise, inclusiv de instalare a gardului.

Responsabilii merg la fața locului”, a spus Ixari.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
51 locuitori

Hlinaia Mică este un sat din cadrul comunei Rotunda, raionul Edineţ. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 51 de oameni. Satul Hlinaia Mică a fost întemeiat la sfîrșitul secolului XIX. Relieful zonei este deluros, cu soluri de ciornoziom. Localnicii au folosit izvoarele pentru a amenaja cîteva lacuri artificiale, apa cărora este folosită pentru irigare.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.