20 may 2022, 13:30 Moldovan reality views 1544
Nivelul fonului radioactiv în R. Moldova este stabil
Photo: utv.ru
20 may 2022, 13:30 Moldovan reality views 1544

Nivelul fonului radioactiv în R. Moldova este stabil

Ministerul Mediului dă asigurări că nivelul fonului radioactiv pe teritoriul Republicii Moldova este în continuare stabil.

Potrivit informației, Agenția de Mediu monitorizează continuu nivelul de radiație și informează că nu înregistrează nicio creștere, iar valoarea maximă admisibilă este de 0,25 μSv/h, transmite moldovenii.md cu referire la Știri.md.

Potrivit studiului privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina, pe parcursul zilei, direcția dominantă a vîntului va fi dinspre nord-nord-vest către sud-sud-vest. Astfel, tendința de evoluție a norului de fum va fi către sud, respectiv, spre sud-vestul Ucrainei - zona Odesa și nordul Mării Negre.

Începînd din noaptea de joi spre vineri, 19-20 mai curent, circulația aerului are loc dinspre vest către est. Deci, tendința de evoluție a norului de fum constituie direcția către estul Ucrainei și sud-vestul Rusiei. În zona de evoluție a norului de fum, în intervalul 19-21 mai, probabilitatea de apariție a precipitațiilor este redusă.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1350 locuitori

Mihălaşa este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1350 de locuitori. Satul Mihălașa a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.