24 march 2022, 12:45 Moldovan reality views 1373
Importul și exportul, în impas: Producătorii caută soluții să își poate transporta marfa
24 march 2022, 12:45 Moldovan reality views 1373

Importul și exportul, în impas: Producătorii caută soluții să își poate transporta marfa

Importul și exportul, din și spre Republica Moldova, a ajuns în impas. Din cauza războiului din Ucraina, producătorii agricoli caută noi soluții ca să-și poată transporta marfa la destinație.

Ei solicită autorităților să identifice noi căi de tranzit, prin România, precum și diversificarea căilor de export, cu automobilele sau pe calea ferată, relatează moldovenii.md cu referire la tv8.md.

Acest lucru este posibil, se arată convinși exportatorii și experții în domeniu. La rândul său, prim-ministra Natalia Gavrilița susține că Guvernul este în proces de diversificare a piețelor de import și a celor de desfacere și depune eforturi pentru reorientarea comerțului din portul de la Odesa la cel din Constanța.

Source: tv8.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1661 locuitori

Medveja este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Medveja şi Slobozia-Medveja. Satul Medveja se află la o distanță de 25 km de oraşul Briceni, la 3 km de staţia de cale ferată Medveja,  270 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Medveja constituia 1661 de oameni. Prima atestare documentară a satului Medveja datează din 1 august 1432.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.