03 july 2022, 16:30 Moldovan reality views 2181
Moldova va relua exportul de fructe în Rusia
Photo: a-tv.md
03 july 2022, 16:30 Moldovan reality views 2181

Moldova va relua exportul de fructe în Rusia

Rusia a permis importul de fructe din Moldova pentru toate întreprinderile producătoare fără restricții, relatează Noi.md.

În special, Rosselkhoznadzor a anunțat că, începînd cu 5 martie, a anulat restricțiile impuse anterior și a reluat importul de produse supuse carantinei în Rusia din cinci țări, de pe întreg teritoriul, fără a lua în considerare restricțiile asupra întreprinderilor producătoare.

În același timp, a fost permis importul de fructe din Moldova și Serbia, din China, de pere din Bosnia și Herțegovina, cartofi din Bangladesh și mere din Azerbaidjan.

În plus, începînd cu 5 martie, Rosselkhoznadzor a anulat, de asemenea, restricțiile impuse anterior și a reluat importul în Rusia de produse vegetale din nouă țări, de pe întreg teritoriul, fără a lua în considerare restricțiile asupra întreprinderilor producătoare.

 A fost permis importul de roșii din Armenia și Azerbaidjan, roșii și ardei din Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Turkmenistan, roșii și ardei, dovlecei și vinete din Turcia, cartofi din Egipt.

Decizia a fost luată în baza rezultatelor analizei informațiilor privind măsurile luate pentru a preveni încălcarea cerințelor fitosanitare ale Federației Ruse și ale statelor membre EAEU, furnizate de organizațiile naționale pentru carantină și protecția plantelor din țările sus-menționate.

Source: noi.md

Keywords:

Rusia , Moldova , export , fructe

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
3707 locuitori

Ciuciulea este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ciuciulea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3707 oameni. Satul Ciuciulea a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.