03 april 2022, 11:30 Moldovan reality views 2052
Refugiații din Ucraina sunt cazați în reședința de stat din Сondrița
Photo: independent.md
03 april 2022, 11:30 Moldovan reality views 2052

Refugiații din Ucraina sunt cazați în reședința de stat din Сondrița

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că reşedinţa de stat de la Condriţa este utilizată pentru adăpostirea refugiaților din Ucraina și este în totala dispoziție a acestora. Informația a fost comunicată în cadrul ediției de joi seară, 3 martie, a emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la un post TV, notează moldovenii.md cu referire la tv8.

Maia Sandu a spus că, la moment, în reşedinţa de la Condriţa sînt cazate aproximativ 34 de persoane.

„Toate spațiile pe care le avem, pe toate le facem disponibile pentru asta”, a menționat șefa statului.

Președinta a mulțumit tuturor cetățenilor care au dat dovadă de generozitate și empatie.

„În primul rînd, vreau să le mulțumesc cetățenilor, pentru că și-au oferit propriile case, propriile apartamente, este un lucru extraordinar. Oamenii înțeleg ce înseamnă drama războiului, cît e de strașnic să te pomenești în asemenea condiții și oamenii, din puținul pe care îl au, sînt generoși și le mulțumesc foarte mult pentru asta”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a explicat de ce trebuie să fim solidari, îndeosebi în această situație.

„Trebuie să ne mobilizăm și să-i ajutăm pe acești oameni, pentru că ei fug de război. Este obligația noastră să-i ajutăm pe toți să scape de război și, după aceea, să-i redirecționăm în alte țări. Noi sîntem la primul hotar aici și trebuie să facem tot ce putem pentru ei”, a adăugat președinta Republicii Moldova.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
11128 locuitori

Costeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Costeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ialoveni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 11128 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1573.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.