21 march 2013, 11:34 Moldovan reality views 5423
21 march 2013, 11:34 Moldovan reality views 5423

Raportorul UE pentru Moldova: E puțin probabil să semnăm Acordul de Asociere la Vilnius

Moldova are slabe șanse să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană la Summitul de la Vilnius din luna noiembrie. O declarație în acest sens a fost făcută în exclusivitate pentru moldova.org de către Graham Watson, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova.

„Este puțin probabil ca Moldova să fie în postura de a semna aceste acorduri la Vilnius”, a declarat Graham Watson.

Oficialul european a adăugat că partidele politice din Moldova trebuie să-și concentreze atenția în mod prioritar asupra constituirii unei noi coaliții de guvernare.

„Progres în restabilirea unei coaliții de guvernare la Chișinău trebuie să rămînă prioritatea de bază”, a comentat Graham Watson.  

Acordul de Asociere dintre Moldova și Uniunea Europeană urma să fie semnat la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius. Acesta va avea loc în luna noiembrie curent. Acordul de Asociere susține reformele ce duc la redresarea economiei, guvernării, precum și liberalizarea schimbului comercial dintre Moldova și Uniunea Europeană.

Keywords:

Moldova , Europa , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
0 locuitori

Chetrișul Nou este un sat din cadrul comunei Chetriș, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Fălești și la 152 km de Chișinău. În prezent satul este complet depopulat. Satul Chetrișul Nou a fost înființat în secolul XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.