01 december 2022, 11:20 Moldovan reality views 1838
Tariful la gaze, în luna februarie, ar putea ajunge la 14,70 lei
01 december 2022, 11:20 Moldovan reality views 1838

Tariful la gaze, în luna februarie, ar putea ajunge la 14,70 lei

Tariful la gazele naturale ar putea crește în februarie pînă la 17 lei și 70 de bani, dacă Moldova va achita "Gazpromului" același preț de 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze ca și în luna ianuarie. Vicepremierul Andrei Spînu a vorbit despre aceasta în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, precizînd că este vorba de niște calcule preliminare.

Totodată, Spînu nu a exclus că prețul de achiziție al gazelor naturale pentru Moldova ar putea să scadă în februarie pînă la 450 sau 430 de dolari pentru mia de metri cubi, transmite sputnik.md.

"În mod normal, acest prețde 646 de dolari pentru mia de metru cubi de gaze naturale nu ar trebui să se mai repete deoarece sîntem în perioada cînd ieșim din iarnă și, respectiv, prețul ar trebui săscadă", a apreciat vicepremierul.

"Însă piața este imprevizibilă, a mai menționat el.

De asemenea, Andrei Spînu a spus că Guvernul a inițiat discuții cu Gazpromul ca acesta să ofere o amînare a plății pentru luna ianuarie.

Moldovagaz a anunțat că plătește în luna ianuarie 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz livrat de Gazprom.

Prețul s-a majorat cu aproape 200 de dolari - în decembrie o mie de metri cubi a costat 450 de dolari.

Source: sputnik.md

Keywords:

gaz , tarife , majorare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
2497 locuitori

Şipca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vesioloe și Şipca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Şipca alcătuia 2497 de cetăţeni în anul 1997. Satul Șipca a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.