29 october 2021, 14:00 Moldovan reality views 3036
Republica Moldova trece și în acest an la ora de iarnă
29 october 2021, 14:00 Moldovan reality views 3036

Republica Moldova trece și în acest an la ora de iarnă

Republica Moldova va trece la ora de iarnă în noaptea de sîmbătă, 30 octombrie, spre duminică, 31 octombrie.

Astfel, duminică, la ora 3.00, acele ceasornicelor vor fi date în urmă cu o oră, iar această zi va fi cea mai lungă din an, transmite MOLDPRES.

„Guvernul Republicii Moldova informează că, avînd în vedere faptul că economia țării este conectată la unele elemente ale Pieței Unice Europene, prin intermediul Acordului de Asociere R. Moldova - Uniunea Europeană, concomitent cu statele-membre ale Uniunii Europene, pe data de 31 octombrie 2021, ultima duminică a lunii octombrie, la ora 3.00, pe întreg teritoriul țării va avea loc trecerea la timpul "de iarna", prin transferul acelor ceasornicului înapoi cu o oră", indică decizia Executivului, semnată de Prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Moldova a recurs la trecerea la ora de iarnă din anul 1979, pentru a folosi optim lumina naturală cu scopul de a reduce iluminatul artificial.

Trecerea de la ora de vară la cea de iarnă are loc în 70 de țări cu respectarea diferenței de fus orar.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

iarna , timp

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
935 locuitori

Cenuşa este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Situat pe malul drept al rîului Răut, satul Cenuşa se află la 16 km de oraşul Floreşti şi la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1479 cu denumirea Borodniceni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.