18 october 2021, 17:00 Moldovan reality views 2437
Vacanța de toamnă a elevilor a fost prelungită
18 october 2021, 17:00 Moldovan reality views 2437

Vacanța de toamnă a elevilor a fost prelungită

Ministerul Educației și Cercetării a decis astăzi prelungirea vacanței de toamnă a elevilor, care, conform Ordinului semnat de ministrul Anatolie Topală, va dura nouă zile, în perioada 23-31 octombrie. Hotărîrea a fost luată pentru a preveni răspîndirea virusului Covid-19, asigurarea profilaxiei și securității în instituțiile de învățămînt primar, gimnazial şi liceal, transmite MOLDPRES.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățămînt general publice şi private să stabilească, în perioada vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățămînt, își vor desfășura activitățile la distanță.

În perioada vacanţei de toamnă, în instituţiile de învăţămînt primar, gimnazial, liceal şi extraşcolar, publice și private, nu se vor desfăşura activităţi cu prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice.

Ministerul recomandă cadrelor didactice să reamintească elevilor măsurile de siguranță rutieră și de protecție a vieții pe care să le respecte în timpul vacanței de toamnă.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

scoala , elevi , vacanta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
6200 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 6200 de oameni în anul 2007. Satul Hlinaia a fost atestat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.