30 september 2021, 16:00 Moldovan reality views 2834
Profesorii de matematică din Republica Moldova vor participa la un Forum Internațional
30 september 2021, 16:00 Moldovan reality views 2834

Profesorii de matematică din Republica Moldova vor participa la un Forum Internațional

Profesorii de matematică, popularizatorii științei, autori de manuale, specialiști în domeniul educației și angajații din domeniul învățămîntului din Republica Moldova și alte țări pot participa la Forumul Internațional privind popularizarea științei matematice și predarea matematicii (IFMEP), care va fi organizat în perioada 6-13 octombrie 2021 de Rossotrudnichestvo în colaborare cu Universitatea Tehnologică de Stat din Penza.

Potrivit Casei Ruse din Chișinău, evenimentul are scopul de a efectua schimb de experiență și a stabili parteneriate, pentru colaborarea în continuare a profesioniștilor din domeniul educației matematice și popularizării științei din diferite țări.

Forumul va include: prezentarea celor mai bune practici de popularizare a matematicii în mediul școlar și pentru publicul larg; discutarea tradițiilor de învățămînt și metodele de predare a matematicii în diferite țări; discutarea rolului educației informale matematice, modalități și forme de organizare a acesteia; discuții despre soluțiile inovatoare în domeniul predării matematicii și utilizarea tehnologiilor moderne orientate spre digitalizarea educației; demonstrarea materialelor media tematice de diferite formate și evaluarea posibilității de utilizare a acestora în procesul educațional.

Forumul va avea loc într-un format hibrid: prezența fizică la unul dintre platforme (Moscova - Paris) și participarea în regim online. Limbile de lucru ale forumului sunt rusa și franceza, se va asigura o traducere simultană. Mai multe detalii și înregistrarea la eveniment sînt disponibile pe site-ul: http://ifmep2021.com/

Source: noi.md

Keywords:

profesor , forum , participare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.