19 july 2021, 12:45 Moldovan reality views 6429
Opinie: Vaccinarea obligatorie a angajaților este un șantaj clasic
19 july 2021, 12:45 Moldovan reality views 6429

Opinie: Vaccinarea obligatorie a angajaților este un șantaj clasic

La recomandarea Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, angajatorii sînt obligați să asigure vaccinarea pînă la 70% dintre angajați. Această decizie este percepută ambiguu în societate. Opinia sa pe această temă și-a exprimat-o pe pagina sa de Facebook Denis Nedeoglo, arhitect și membru al Consiliului de urbanism Chișinău.

”...Vaccinarea obligatorie este ilegală. Relația angajat-angajator nu implică obligația angajatorului de a încălca drepturile constituționale ale angajatului. Dacă comisia care reprezintă statul dorește să încalce drepturile constituționale ale angajatului, să-și asume această responsabilitate. Dacă angajatorul va proceda astfel – acesta este un șantaj clasic al angajatului, iar angajatul poate da în judecată angajatorul. Adică, anumite persoane, ascunse în spatele denumirii de "Comisie pentru Situații Excepționale", forțează la încălcarea legii cu mîinile altcuiva. Mergem mai departe... Să presupunem că angajatul este de acord să fie vaccinat... Astăzi acest lucru este un risc. Vaccinurile sînt experimentale. Mecanismul nu a fost studiat. Nimeni nu poate obliga o persoană să-și asume un risc pentru viața sa. În plus, omul trebuie să aibă posibilitatea de a alege în care dintre vaccinurile experimentale să aibă încredere. Ce avem noi? Alegerea cu vaccin să se vaccineze cetățeanul o fac cine? Demnitarii! Care respectă cu strictețe instrucțiunile OMS, care este condusă și activează în interesul corporațiilor farmaceutice. În același timp, responsabilitatea pentru riscurile vaccinării este în mod surprinzător pusă pe seama cetățenilor. Deși prin toată logica, riscurile consecințelor vaccinării ar trebui să fie asigurate de responsabilitatea dezvoltatorilor de vaccinuri. Și în caz de efecte secundare ar trebui să fie acoperite de asigurate.

Deci. Ce avem noi? Corporațiile farmaceutice taie miliarde, oficialii corupți le promovează forțat produsul și toate riscurile și responsabilitatea pentru această situație sînt puse pe seama cetățenilor obișnuiți. Da, am decis să mă vaccinez cu mult timp în urmă, după ce am estimat riscurile și am așteptat să treacă perioada de incertitudine. Dar pentru a obține exact vaccinul în care am încredere, a trebuit să aștept mult timp și să depun eforturi pentru a implementa acest pas. Cei mai mulți dintre ei sînt nevoiți să se imunizeze cu ceea ce au ales oficiali iresponsabili. Acum au găsit și un motiv să dezbrace din nou angajatorii și să ducă de nas angajații sub o decizie forțată. Ce urmează?”.

Source: noi.md

Keywords:

vaccin , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1089 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1089 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Gordinești datează din 25 februarie 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.