16 april 2021, 10:00 Moldovan reality views 2254
Noi decizii ale Comisiei pentru Situații Excepționale
16 april 2021, 10:00 Moldovan reality views 2254

Noi decizii ale Comisiei pentru Situații Excepționale

Comisia pentru Situații Excepționale a decis că, pe perioada stării de urgenţă, nu pot fi sechestrate sau urmărite bunurile persoanelor fizice şi ale familiilor.

De asemenea, în cadrul şedinţei s-a decis scutirea de taxe vamale pentru loturile de vaccin rusesc Sputnik-V, donat Republicii Moldova de către Federaţia Rusă. Per total, urmează a fi scutite de taxe vamale 182 de mii de doze de vaccin. Declaraţiile au fost făcute de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei, transmite IPN.

Aureliu Ciocoi a comunicat că membrii Comisiei au decis să dubleze perioada examinării petiţiilor, plîngerilor – măsură necesară întrucît funcţionarii publici activează cu prezenţă fizică redusă la birou.

„Am decis suspendarea, pe perioada stării de urgenţă, a dreptului la acordarea premiilor unice, o măsură de ordin economic cu scopul de a economisi banul public", a adăugat prim-ministrul interimar.

Deocamdată, Comisia pentru Situații Excepționale nu a introdus restricţii noi pentru cetăţeni. Se datorează faptului că, potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, se atestă o dinamică pozitivă în combaterea pandemiei în Republica Moldova.

„sîntem optimişti în acest sens, dar trebuie să rămînem atenţi la evoluţiile imediat următoare pentru a nu admite din nou o creştere semnificativă a noilor cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19", a spus Aureliu Ciocoi.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.