13 april 2021, 14:00 Moldovan reality views 2602
Primarul orașului Odessa cere ajutor de la Chișinău
13 april 2021, 14:00 Moldovan reality views 2602

Primarul orașului Odessa cere ajutor de la Chișinău

Primarul orașului Odessa, Ghenadii Trukhanov, intenționează să solicite ajutor internațional din cauza lipsei critice de mașini pentru transportarea oxigenului la spitale pentru pacienții cu coronavirus. Inclusiv, după un astfel de ajutor el intenționează să se adreseze Chișinăului, ca unul dintre orașele-înfrățite, scrie UNIAN.

Ghenadii Trukhanov a remarcat faptul că problemele cu privire la lipsa de automobile speciale se observă în întreaga țară și a propus solicitarea ajutorului în primul rînd de la orașele înfrățite ale Odessei: Istanbul, Chișinău, Constanța și Erevan.

"Sunați în Moldova, Turcia, România. Poate că va fi posibil să închiriem de la ei pentru utilizare temporară, o mașină pentru transportarea oxigenului, pe care o pot oferi cît mai curînd posibil", a spus Trukhanov.

Source: noi.md

Keywords:

ajutor , Odesa , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
432 locuitori

Halahora de Jos este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 15 km de orașul Briceni, 36 km de stația de cale ferată Ocnița, 223 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 432 de oameni. Satul Halahora de Jos a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.