29 march 2021, 17:10 Moldovan reality views 3668
Un tînăr construieşte o seră din sticle la doi metri sub pămînt
Photo: publika.md
29 march 2021, 17:10 Moldovan reality views 3668

Un tînăr construieşte o seră din sticle la doi metri sub pămînt

Este tînăr, ambiţios şi are vise măreţe pe care vrea să le dezvolte acasă, în Moldova. Vorbim despre Victor Voina din oraşul Cahul, care construieşte o seră din sticle la doi metri sub pămînt. Ideea i-a venit din dorinţa de a ajuta mediul înconjurător, spune bărbatul, iar pentru asta va avea nevoie de circa 70 de mii de sticle.

El ne-a povestit că activează în domeniul HoReCa, iar de fiecare dată cînd le arunca la gunoi se gîndea ce ar putea face din ele.

"Ştiam că o parte din agenţii care comercializează bere le colectează, dar cea mai mare parte se aruncă la gunoi. Iar asta m-a îndemnat la ideea de a găsi o soluţie eficientă pentru a face ceva cu ele.", a povestit antreprenorul, Victor Voina.

Victor ne-a spus că sticlele s-au dovedit a fi un material bun pentru construcţie care păstrează energia termică şi a ţinut să ne arate cum îşi realizează sera, scrie PUBLIKA .MD.

"Am început nemijlocit construcţia sticlelor în poziţie orizontală, obligatoriul gura buteliei să fie spre interiorul serei, iar fundul sticlei să fie lipit de terenul gol. Astfel, în timul iernii temperatura o să fie cu minus afară. Butelia fiind deschisă, temperatura din interiorul solului va trece în interiorul serei. Această seră va fi foarte uşor de încălzit în timpul iernii.", a menționat antreprenorul, Victor Voina.

Bărbatul şi-a propus să o finalizeze pînă în toamna acestui an, pentru a reuşi cu plantarea seminţelor.

"În luna septembrie astfel încît să facem lucrările de pregătire a terenurilor, pregătirea patului germinativ şi să putem să intrăm cu seminţele cu materialul răsăditor în luna noiembrie.", a afirmat antreprenorul, Victor Voina.

Tînărul antreprenor plănuieşte să cultive iniţial doar zarzavaturi pe care ulterior să le livreze localurilor din zonă.

"Doar salată lola, salată rucola, mărar, pătrunjel - verdeţurile care sînt consumate în stare proaspătă şi care au o cerinţă pe piaţă anul împrejur. Îmi doresc foarte mult să fiu unul din producătorii autohtoni de verdeţuri.", a spus antreprenorul, Victor Voina.

Victor Voina este convins că oricine are dorinţă şi curaj poate să-şi bună baza unei afaceri de succes indiferent de domeniu.

"Să nu se teamă, să facă ceva din pasiune şi să nu dispere sau să nu se gîndească că în Republica Moldova nu se poate de făcut nimic! Se poate, doar că trebuie să ştii la ce uşă să baţi, iar uneori nu o singură dată trebuie să baţi ca să ţi se deschidă.", a afirmat antreprenorul, Victor Voina.

Source: www.publika.md

Keywords:

Cahul , construcție , business

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
90 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Octeabri din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 175 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca alcătuia 90 de oameni în anul 2012. Satul Alexandrovca a fost întemeiat la mijlocul secolului XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.