27 february 2021, 13:00 Moldovan reality views 3273
Agenția Medicamentului a autorizat trei vaccinuri în R.Moldova, inclusiv Sputnik V
27 february 2021, 13:00 Moldovan reality views 3273

Agenția Medicamentului a autorizat trei vaccinuri în R.Moldova, inclusiv Sputnik V

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a decis astăzi autorizarea vaccinurilor anti-Covid de la trei producători: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca și Sputnik V (Rusia), scrie Noi.md.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a AMDM.

În acest sens au fost emise certificatelor de înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

"S-a hotărât autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în Lista de utilizare în urgențe (Emergency Use Listing – EUL): Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, dar și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V)", se arată în declarația AMDM.

Autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației, precizează instituția.

Source: noi.md

Keywords:

vaccin , Moldova , înregistrare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
64 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Localitatea Făgădău este situată la distanța de 30 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 64 locuitori. Satul Făgădău a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.