02 january 2021, 16:00 Moldovan reality views 2685
Consiliul economic şi cel  de pe lîngă președenție, lichidate
02 january 2021, 16:00 Moldovan reality views 2685

Consiliul economic şi cel de pe lîngă președenție, lichidate

Preşedintele Maia Sandu a abrogat decretele de constituire a două consilii consultative şi a unei comisii formate de fostul preşedinte Igor Dodon.

Astfel, au fost lichidate Consiliul economic, Consiliul societăţii civile şi Comisia pentru reforma constituţională de pe lîngă preşedinte, transmite IPN.

Prin acelaşi decret, a fost stabilit şi regulamentul privind activitatea consiliilor consultative pe lîngă preşedintele Republicii Moldova, specificîndu-se că, „rolul consiliilor consultative constă în examinarea şi aducerea în atenţia preşedintelui ţării a problemelor de interes major cu care se confruntă statul, societatea”.

Preşedintele este în drept să desemneze orice persoană în cadrul consiliilor consultative, inclusiv reprezentanţi ai organizaţiilor necomerciale, ai mediului de afaceri, ai societăţii civile din domeniile corespunzătoare, funcţionari publici şi persoane de demnitate publică.

Activitatea persoanelor în cadrul consiliilor consultative de profil nu este remunerată, aceasta reprezentînd o activitate de voluntariat şi se realizează în afara orelor de muncă. Şedinţele consiliilor sînt publice, dar pot fi organizate şi şedinţe închise.

Şedinţele sînt prezidate de preşedintele ţării, iar în lipsa acestuia, de consilierul de profil, consilierul desemnat sau de către secretarul general al aparatului preşedintelui.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
83 locuitori

Sergheuca este un sat din cadrul comunei Pervomaiscoe, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Drochia și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 83 de oameni. Satul Sergheuca a fost menționat documentar în anul 1897.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.